KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
IZ RADA VLADE RH
11.03.2019

Na zatvorenome dijelu današnje, 146. sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara i to Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA)  koje odr┼żava 7. i 8. o┼żujka 2019. godine, te Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) koje će se odr┼żati 12. o┼żujka 2019.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim dr┼żavama članicama na sastancima vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta dr┼żava članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada je informirana o provedbi Nacionalnog programa reformi 2018., za mjesec veljaču 2019.

Usvojeni su pregledi zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije. Materijale za ovu točku mo┼żete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Zakonski prijedlozi:  http://bit.ly/2NO25xr

Podzakonski prijedlozi: http://bit.ly/2UoLRxj

Odlučivalo se i o kadrovskim pitanjima:

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., Vlada predla┼że izbor članova Nadzornog odbora društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, na vrijeme od najdu┼że šest mjeseci. Za izbor su predlo┼żeni: mr.sc. Sani Ljubunčić, Tanja Major i Zdenko Simičić.

Vlada je također Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o., za člana Uprave-direktora društva, do imenovanja kandidata za člana Uprave društva putem javnog natječaja, na razdoblje od najdu┼że šest mjeseci, predlo┼żila imenovanje Branka Lubine.

Zbog isteka mandata, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija dr. sc. Mario Šiljeg, Damir ┼Żupan, Ru┼ża Batinić-Santro, prof. dr. sc. Alen Soldo i Neven Stipica.

Vlada je imenovala nove članove Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija, kao predstavnike  Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Grada Splita, Sveučilišta u Splitu i djelatnika Centra i to: dr. sc. Marija Šiljega, Damira ┼Żupana, Branku Mimicu, prof. dr. sc. Leandru Vranješ Markić i Dinu Šilović.

Vlada je izmijenila Odluku o osnivanju Povjerenstva za upravljanje sigurnošću u zračnom prometu, kojom se razrješuje dio dosadašnjih članova i to pukovnik Dra┼żen Ivandić, Stjepan Huzjak i Ante La┼żeta, te se imenuju novi članovi Povjerenstva, kao predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo. Novi su članovi Povjerenstva Mario Počinok, Davor Spevec i Marin Puh.

Razriješen je dosadašnji predsjedavajući Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Oleg Butković, te je za novog predsjedavajućeg, kao ministra unutarnjih poslova po polo┼żaju, imenovan dr. sc. Davor Bo┼żinović. Vlada je također razriješila  dio članova spomenute Koordinacije i to mr. sc. Maju Markovčić Kostelac i dr. sc. Dragana Lozančića. Novim je članom Središnje koordinacije imenovan, kao predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Siniša Orlić.

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova i zamjenika članova Stručnoga tijela Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru kapetana Davora Vidana, Srđana Kuščevića, Leona Rašića i ┼Żeljka Šeravića, Novim je članom Stručnoga tijela ove Središnje koordinacije, imenovan kapetan ┼Żeljko Kuštera, a zamjenikom člana Jozo Ljubičić.

Razriješen je dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Razvojnoj banci Vijeća Europe Miroslav Papa. Novim je predstavnikom Republike Hrvatske u Upravnom odboru Razvojne banke Vijeća Europe, koji je po polo┼żaju stalni predstavnik Republike Hrvatske pri Vijeću Europe u Strasbourgu, imenovan Toma Galli.

Zbog isteka mandata, razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatske akreditacijske agencije Tihomir Babić, koji je ujedno imenovan za vršitelja du┼żnosti ravnatelja ove agencije, do imenovanja ravnatelja, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predstavnika Republike Hrvatske u Mješovitom povjerenstvu Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje gospodarskih pitanja Igora Vidru. Novim je predstavnikom u Mješovitom povjerenstvu, kao predstavnik Ministarstva pravosuđa, imenovan Dalibor Ru┼żić.

Razriješen je i dosadašnji predstavnik Republike Hrvatske u Mješovitoj komisiji Republike Hrvatske i Katoličke crkve za rješavanje pravnih pitanja Toma Galli. Novom je predstavnicom u ovom Mješovitom povjerenstvu, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Gordana Vidović Mesarek.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e