KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Slikari Kolarek i Štrfiček Županiji donirali slike s 4. Međunarodne umjetničke kolonije „Alpe Adria srce naive“
10.02.2019

Predsjednik Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatko Kolarek i član udruge Zlatko Štefiček županu Darku Korenu i Županiji donirali su umjetničke slike s 4. Međunarodne umjetničke kolonije „Alpe Adria srce naive“, kao zahvalu za dugogodišnju podršku Koloniji i naivnom slikarstvu.

Međunarodna umjetnička kolonija „Alpe Adria srce naive“ održava se u Hlebinama, kolijevci naivne umjetnosti, a od samih je početaka podržavaju Županija i Savez Alpe Jadran. Župan je tom prilikom uputio zahvale i Općini Hlebine na podršci, kao domaćinu Kolonije, te je izrazio zadovoljstvo što svake godine sudjeluje sve više umjetnika s područja Saveza Alpe Jadran. Projekt je zamišljen kao partnersko povezivanje sudionika Kolonije, uz promociju naivne i tradicionalne umjetnosti, a tijekom godina stvorena su nova prijateljstva koja su bila osnova za daljnju međunarodnu suradnju.

Župan je slikarima zahvalio na svemu što čine na promociji Županije kroz naivnu umjetnost, kao i na sudjelovanju u projektu Pisanica od srca županijske Turističke zajednice koji broji 12. godinu i koji je s pisanicama oslikanima u maniri naive obišao cijeli svijet.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e