KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUÅ TVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
NA GRANICI HRVATSKE I BiH SRUÅ ENE SPOMEN PLOČE IMOTSKIM BRANITELJIMA
05.02.2019

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i njegov dubrovački kolega Mato Frankovićoštro su osudili i zatražili što bržu istragu rušenja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima na granici Hrvatske i BiH, prenosi Dubrovački vjesnik.

- Razbijanjem spomen obilježja na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije hrvatskih vitezova - imotskih sokolova, ruši se spomen na žrtvu i borbu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost. Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu, jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske - istaknuo je Budalić u priopćenju.

- Ne samo da je riječ o mojim suborcima, zbog čega sam posebno emotivno vezan, već je riječ o borcima koji su budućnost Hrvatske, budućnost svih nas, stavili ispred svoje vlastite budućnosti.

Način na koji se ophodimo prema braniteljima je način kako se ophodimo prema onima koji su nam omogućili slobodu i život u slobodnoj i nezavisnoj europskoj i zapadnjačkoj državi - kaže Budalić.

Kako nam je javio Ivo Lučić, predsjednik Hvidre Dubrovnik, spomen plače nalaze se na teško pristupačnom terenu do kojeg je znatno lakše doći s hercegovačke, nego dubrovačke strane.Iznajmljivanje Å¡atora
Pratite nas i na facebookuVi?e