KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Dolački osuđen na ┼íest godina zatvora i mora uplatiti 3,3 milijuna kuna
05.02.2019

Na zagrebačkom ┼Żupanijskom sudu suspendirani policijski načelnik ┼Żeljko Dolački proglašen je krivim za zlouporabu polo┼żaja. Nije se pojavio na izricanju nepravomoćne presude kojom je proglašen krivim te osuđen na šest godina zatvora.
Osuđen je za zlouporabu polo┼żaja te mu se oduzima 3,3 milijuna kuna. Mora podmiriti i troškove vještačenja od oko 141.000 kuna. Određuje mu se i istra┼żni zatvor. Dolački je optu┼żen da je u travnju 2016. la┼żirajući provalu u sef u sjedištu zagrebačke policije, ukrao dva kilograma zaplijenjenog zlata, oko 640.000 kuna i gotovo 290.000 eura.  U kratkom obrazlo┼żenju presude sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je nedvojbeno utvrđeno da je Dolački počinio ono za što ga se tereti. Pojasnila je da je to utvrđeno na osnovi izvedenih dokaza, odnosno iskaza svjedoka i provedenih vještačenja. 
Istaknula je da se okrivljeni ima pravo braniti kako hoće, no da nema pravo podmetati dokaze sudu. Rekla je i da sudsko vijeće nije vjerovalo njegovoj obrani koja je po stajalištu suda bila neuvjerljiva i proturječna.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e