KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
U Koprivnici otvoreno 7. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim te┼íkoćama
05.12.2018

U organizaciji Sportske udruge Veliko srce iz Koprivnice i Specijalne olimpijade Hrvatske u Koprivnici je otvoreno 7. Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim teškoćama, a sportaše je podr┼żao i zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić.

Domaćin je bila Sportska udruga „Veliko srce“ , a na turniru su nastupile i ekipe Udruge OIT Međimurske ┼żupanije, Udruge „Golubica“ Vukovar, COO Čakovec, RPA Koprivnica, COOR Podravsko sunce Koprivnica, Udruge „Maslačak“ Kri┼żevci, COOR Kri┼żevci, Centra za rehabilitaciju Zagreb, COO „Tuškanac“ Zagreb, Centra za rehabilitaciju  „Nada“, Kluba specijalnih športova Ozalj, Športskog društva osoba s invaliditetom „URIHO“ i COO „Ivan Štark“ Osijek.

Zamjenik Ljubić natjecateljima je po┼żelio mnogo sportskog uspjeha i dobre zabave te zahvalio organizatorima, a pozdrave su uputili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i sportski direktor Specijalne olimpijade Hrvatske Vlado Strbad.

Specijalna olimpijada Hrvatske nacionalni je sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama prema načelima i pravilima međunarodne organizacije Specijalne olimpijade i propisa Republike Hrvatske koji uređuju pitanja sporta osoba s intelektualnim teškoćama. Kroz Specijalnu olimpijadu osobama s intelektualnim teškoćama daje se prilika da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, poka┼żu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva, a također promiče razumijevanje, prihvaćanje i integraciju ljudi sa i bez intelektualnih teškoća i to u više od 170 zemalja.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e