KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
HAKOM : Evo koliko ćete maksimalno plaćati pozive i poruke u EU
04.12.2018

Vijeće ministara EU-a za promet, telekomunikacije i energetiku potvrdilo je akte prema kojima se regulira cijena telefonskih poziva i SMS-ova unutar dr┼żava članica i prema kojima će maksimalno dopuštene cijene iznositi 0,19 eura po minuti za pozive te 6 eurocenti po poruci, izvijestio je HAKOM.

"Za krajnje korisnike najznačajnija je novost da se regulira maloprodajna cijena telefonskih poziva i SMS poruka koje se upućuju unutar dr┼żava članica Europske unije. Regulirane će biti maloprodajne cijene koje se naplaćuju potrošačima, odnosno fizičkim osobama koje usluge koriste za svrhe koje nisu trgovačke, obrtničke ili profesionalne. Maksimalno dopuštene cijene iznosit će 0.19€ po minuti za pozive te 0.06€ po jednoj SMS poruci. Ove cijene ne uključuju PDV", ka┼że se u HAKOM-ovu priopćenju.

Regulacija maloprodajnih cijena telefonskih poziva i SMS-ova primjenjivat će se od 15. svibnja 2019. godine, a HAKOM će prije primjene regulacije upoznati krajnje korisnike s detaljima.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e