KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Novi EU projekt pravobraniteljice za ravnopravnost spolova “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine”
07.11.2018

U Hrvatskom saboru je održano predstavljanje novog EU projekta “Jednaka prava - jednake plaće - jednake mirovine” - Širenje opsega implementacije akcija i zakonskih standarda rodne ravnopravnosti s ciljem dostizanja rodne ravnopravnosti i sprječavanja siromaštva u Hrvatskoj. Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, dok su partneri: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, CESI-Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Sindikat umirovljenika Hrvatske i  Institut za ravnopravnost žena i muškaraca Kraljevine Belgije. Državna tijela koja daju potporu projektu su: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava,  Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo uprave i Državni zavod za statistiku.

Predstavljanju je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

U sklopu predstavljanja projekta izveden je performans na temu jaza u plaćama "Jučer, danas, sutra" u režiji Marija Kovača.

Ovim projektom se žele osigurati standardi, mjere i akcije koje će pridonijeti podizanju svijesti o problemu jaza u plaćama i mirovinama između žena i muškaraca s ciljem smanjivanja rizika siromaštva za žene.

Ciljana skupina na nacionalnoj i lokalnoj razini su predstavnici/e vlasti, javnih i privatnih kompanija, sindikata te učenici/e srednjih škola.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e