KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
DRAGO ĆOSIĆ DOBIO OTKAZ NA HRT-u
13.09.2018

Drago Ćosić u četvrtak je dobio redovni otkaz na HRT-u, a primio ga je zbog "skrivljenog" ponašanja. Time je okončana afera vezana uz navodnu preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji koje je Ćosić, bez suglasnosti svojih nadređenih, tra┼żio i dobio od EBU-a.

Cijela priča krenula je nakon što je Fifa od EBU-a tra┼żila objašnjenje zbog čega se dio skupih ulaznica koje je ustupila EBU-u, a on potom jednoj svojoj članici putem ruskog interneta prodaje na crnom tr┼żištu po cijeni od 18.500 eura. Istraga je dovela do HRT-a, točnije do Ćosića i međunarodnog koordinatora Saše Dedića.

Zbog cijele priče otkaz na mjesto realizatora sportskog programa na vlastiti je zahtjev dao i Grgo Juroš nakon što se utvrdilo da mu je Ćosić dao dvije ulaznice, o čemu Juroš nije obavijestio HRT. Ćosić se tijekom istrage pravdao da on ulaznice nije prodavao, a o tome da ih je uime HRT-a tra┼żio, rekao je da je to dugogodišnja praksa.

I dalje stojimo kod toga, a moram priznati da nisam očekivao da će Drago Ćosić dobiti otkaz jer nije učinio ništa što bi zaslu┼żivalo takvu mjeru - naveo je Ćosićev odvjetnik Mate Matić, koji se s HRT-om, kako je rekao, pokušavao dogovoriti da njegovu klijentu daju sporazumni otkaz, s otpremninom.

Međutim, to su bile samo odvjetnikove lijepe ┼żelje jer HRT, ka┼żu nam izvori bliski ravnateljstvu te kuće, nije bio spreman na takve dogovore.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e