KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
U ISTRAGU SKANDALA KOJI JE UZDRMAO PRISAVLJE UKLJUČIO SE I DORH
11.09.2018

Općinsko dr┼żavno odvjetništvo u Zagrebu, u povodu više upita novinara, priopćilo je u utorak da se provode izvidi radi zaprimljene prijave o sumnji na počinjenje kaznenog djela pronevjere, vezano uz sumnju na preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. dodijeljenih Hrvatskoj radioteleviziji.

“Dr┼żavno odvjetništvo će po prikupljanju i utvrđivanju svih relevantnih činjenica donijeti odluku o daljnjem postupanju u navedenom kaznenom predmetu”, navodi spomenuto tu┼żiteljstvo, napominjući da je postupanje tijekom izvida po zakonu tajno.

Kako je Jutarnji list prvi izvijestio prošloga tjedna, na dan finala Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji, Fifa je u sjedište EBU odaslala informaciju da su na ruskom internetu detektirali kako se prodaju četiri VIP karte za finalnu nogometnu utakmicu. Karte su se prodavale po 18.500 eura svaka.

Njihova naknadna istraga pokazala je da su sporne ulaznice tra┼żene i dodijeljene ljudima iz Hrvatske radiotelevizije. Konkretno, da je ulaznice u ime HRT-a preuzeo međunarodni koordinator Saša Dedić te ih je uručio televizijskom voditelju Dragi Ćosiću.Hrvatska radiotelevizija je pokrenula postupak utvrđivanja povrede radne obveze za svoje djelatnike, a Drago Ćosić navodno je svojim šefovima izričito negirao da je ulaznice prodavao te je tvrdio da ih je zapravo poklonio prijateljima.


Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e