KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
VELIKI SUKOB U SDP-U !
29.06.2018

Pobuna protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića ne mo┼że proći bez sankcija. Pobunjenike treba suspendirati. Oni su pokrenuli priču svjesni da krše sva moguća pravila i Statut SDP-a, i to se mora sankcionirati, rekao je Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a, ocjenjujući kako su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i drugi inicijatori pobune protiv Bernardića pokrenuli proces koji vodi u raskol SDP-a.

To je, proizlazi iz razgovora s Vidovićem, put s kojega nema povratka i morao bi završiti izbacivanjem pobunjenika iz SDP-a. Na pitanje smatra li da treba izbaciti iz stranke sve potpisnike pisma kojim se od Bernardića tra┼żi da odstupi s čela stranke, Vidović je odgovorio da ne treba to biti kriterij, nego sankcije trebaju snositi oni koji su sve pokrenuli.

- Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić su članovi Predsjedništva SDP-a, no nikad na sjednicama Predsjedništva nisu rekli ni riječ o tome što misle o Bernardićevu vođenju stranke. Čak ni u rujnu prošle godine, kada je predlagao Glavnom odboru da se na konvenciji glasa o nepovjerenju predsjedniku stranke, Grbin nije tu temu otvarao na Predsjedništvu. Kako će se rukovoditi strankom ako njezin potpredsjednik na ovakav način opstruira - ka┼że Vidović.

Politički tajnik pritom ističe da uopće ne govori o Bernardiću i tome kako vodi stranku, nego o destruktivnom ponašanju dijela stranačkog vodstva koje se, kako ka┼że, veseli svaki put kada rejting SDP-a padne jedan posto.

Kakav će biti ishod najnovijih sukoba u SDP-u, u ovom je času teško predvidjeti, no “pobunjenici” ka┼żu da bi se situacija trebala početi raspetljavati od ponedjeljka. Tada, ka┼że nam jedan od njih, namjeravaju tra┼żiti sazivanje sjednice Predsjedništva ako Davor Bernardić ne reagira na sve javne pozive da podnese ostavku.

- Još uvijek nemamo njegovu reakciju i ako tako ostane, tra┼żit ćemo da sazove Predsjedništvo i da unutar stranke o tome raspravljamo. S tim zahtjevom ići će i pismo koje ćemo prezentirati na sjednici Predsjedništva - ka┼że jedan od članova Predsjedništva SDP-a.

Ponavlja kako više nema povratka i kako će doista biti tako da će ili Bernardić odstupiti, ili će oni snositi sankcije.

- Ako se on i dalje bude odupirao, bojim se da to stranka neće moći izdr┼żati. No, uvjeren sam da će i Komadina uvidjeti da ne mo┼że više podr┼żavati Beru jer je i njemu jasno da nije dobro - smatra član Predsjedništva.

U međuvremenu se javila još jedna struja u SDP-u. Osmero gradonačelnika - Trogira Ante Bilić, Ploča Mišo Krstičević, Supetra Ivana Marković, Ogulina Dalibor Domitrović, Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, Čakovca Stjepan Kovač, Nove Gradiške Vinko Grgić i Koprivnice Mišel Jakšić - objavilo je pismo u kojem od “pobunjenika” tra┼że da se na njih ne vrši pritisak. “Svi oni koji sudjeluju u različitim inicijativama kojima smo svjedoci ovih dana moraju s velikom pa┼żnjom komunicirati sadr┼żaje svoje inicijative, ali ne smiju koristiti imena nas gradonačelnika i načelnika koji smo zainteresirani jedino za sna┼żan SDP.

Molimo da se na nas ne vrši pritisak da stavljamo svoj potpis na pismo koje ne nudi nikakva konkretna rješenja”, poručili su gradonačelnici, pozivajući glavne protagoniste ovih događaja “da svoje djelovanje podrede glavnom cilju: završetku unutarstranačkih sukoba i osna┼żenju stranke. Ako to podrazumijeva i nove izbore unutar stranke za predsjednika i Predsjedništvo, takvu odluku treba donijeti na tijelima stranke”.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e