KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
U Koprivnici otvorena Galerija Mijo Kovači
29.06.2018

U četvrtak, 28. lipnja u  prizemlju Galerije Koprivnica otvorena je Galerija Mijo Kovačić, a svečanom programu prisustvovali su ┼żupan Darko Koren, zamjenik ┼żupana Ratimir Ljubić, predsjednik ┼Żupanijske skupštine ┼Żeljko Pintar i ostali suradnici.

U Galeriji je predstavljen stalni postav 40-tak umjetnina Mije Kovačića, koje su nastale od 1970-ih godina do danas, a izlo┼żbeni prostor prote┼że se na površini 135 m². Galerija je realizirana u suradnji samog autora, Zaklade Mijo Kovačić, Grada Koprivnice i Muzeja grada Koprivnice, u sklopu nje djeluje i suvenirnica, a u tom će se prostoru ujedno odr┼żavati radionice te glazbena, knji┼żevna i slična događanja.

Mijo Kovačić pripadnik je druge generacije Hlebinske škole, a svoj umjetnički opus razvijao je uz Ivana Večenaja i Ivana Generalića. Dugogodišnjim predanim radom postao je jedno od najva┼żnijih imena svjetske naive te izlagao diljem svijeta.

U sklopu svečanosti, Koprivničko-kri┼żevačkoj ┼żupaniji i ┼żupanijskoj Turističkoj zajednici uručene su zahvalnice za doprinos promociji Hlebinske škole naivne umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

Za vrijeme Podravskih motiva, od 29. lipnja do 1. srpnja, Galerija Mijo Kovačić  moći će se besplatno razgledati od 8 do 22 sata.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e