KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Europski parlament tra┼żi ukidanja pomicanja sata
08.02.2018

Europski zastupnici danas su u Europskom parlamentu raspravljali o ukidanju ljetnog i zimskog računanja vremena. U podne je bilo glasanje, europarlamentarci su glasali za rezoluciju koja bi ukinula pomicanje sata. Daljnji koraci su na Europskoj komisiji.

Odgovarajući na građanske inicijative koje navode zabrinutost zbog zdravstvenih učinaka promjene vremena dvaput godišnje, u nacrtu rezolucije zastupnici pozivaju Komisiju da predlo┼żi obustavu prakse ljetnog računanja vremena.

Trenutno je na snazi Direktiva od 19. siječnja 2001. godine o ljetnom računanju vremena. Prema njoj "razdoblje ljetnog računanja vremena" znači razdoblje u godini tijekom kojeg se satovi pomiču za 60 minuta unaprijed u odnosu na ostatak godine. Od 2002. godine razdoblje ljetnog računanja vremena započinje u svakoj dr┼żavi članici u 1.00 sati, prema srednjem vremenu po Greenwichu, posljednje nedjelje u o┼żujku. Od 2002. godine razdoblje ljetnog računanja vremena završava u svakoj dr┼żavi članici u 1.00 sati, prema srednjem vremenu po Greenwichu, posljednje nedjelje u listopadu.


www.podravka.hr/eva-sardine/

Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e