KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
UHIĆEN JEDAN OD NAJMOĆNIJIH LJUDI U POREZNOJ
07.02.2018

Uskok je nakon policijskog kriminalističkog istra┼żivanja pokrenuo istragu protiv voditelja Slu┼żbe za nadzor PDV-a i borbu protiv prijevara u PDV-u u Središnjem uredu Porezne uprave osumnjičenog za zlouporabe polo┼żaja i ovlasti.

Neslu┼żbeno se doznaje da je riječ o porezniku inicijala R. R. koji je, prema tvrdnjama tu┼żiteljstva, tijekom deset godina, od 2007. do 2017. godine, u više desetaka slučajeva osobama i tvrtkama omogućio izbjegavanje, odnosno manje plaćanje poreznih obveza koje su prethodno poreznim nadzorom utvrdili djelatnici Porezne uprave.

"Okrivljenik je u ime tih fizičkih i pravnih osoba izrađivao ┼żalbe i prigovore te upravne tu┼żbe na pojedine zapisnike i rješenja Porezne uprave, kao i druge dokumente na temelju kojih se mogla spriječiti ili odgoditi naplata utvrđenih poreznih obveza. U realizaciji navedenog okrivljenik je, protivno zakonskim odredbama, Kodeksu i internim uputama Porezne uprave Ministarstva financija te pravilima slu┼żbe, pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave i koristio podatke koji su mu bili potrebni za sastavljanje navedenih dokumenata nakon čega ih je dostavljao i priopćavao fizičkim i pravnim osobama", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju i da je okrivljenik bio zadu┼żen za "koordiniranje postupanja Porezne uprave tijekom provođenja poreznih nadzora prema određenim pravnim osobama, pri čemu je za cijelo vrijeme trajanja poreznog nadzora izrađivao ┼żalbe, prigovore, mišljenja i obrazlo┼żenja za navedene pravne osobe".

"Za potrebe sačinjavanja navedenih akata također je pristupao Informacijskom sustavu Porezne uprave te se istovremeno koristio i saznanjima iz slu┼żbene korespondencije i dokumentacije koja su mu bila dostupna kao članu Radne skupine za provođenje postupanja prema određenom trgovačkom društvu", ka┼żu u tu┼żiteljstvu.

Poreznik je nakon uhićenja predan pritvorskom nadzorniku, a Uskok je zatra┼żio da mu se odredi istra┼żni zatvor, o čemu će odlučiti sudac istrage zagrebačkog ┼Żupanijskog suda.


www.podravka.hr/eva-sardine/

Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e