KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Pater Ike Mandurić o mrmljanju protiv Adventa
12.12.2017

Pater Ike Mandurić na svom je profilu na Facebooku komentirao kritike i ‘mrmljanje’ protiv Adventa i podsjetio na jednu va┼żnu činjenicu… Komentar prenosimo u cijelosti:

Ovo naše mrmljanje protiv Adventa u Zagrebu, posve je pogrešno. Marija i Josip, duboko vjerujem, nisu ‘šizili’ zato što ondašnje građanske vlasti nisu imale sluha za rođenje Mesije. Niti zbog blještavila štandova, niti kobasica i bunceka, niti zbog neprimjerene glazbe… Pa čak ni zbog toga što Betlehemci nisu imali sluha za trudnicu kako bi joj našli jedno mjesto. Shvaćali su da je to nu┼żno – kako bi se Isus pribli┼żio trpećima.

Nošenje kri┼ża se ne sastoji od toga da protiv njega mrmljamo. Zar mi katolici očekujemo da nam svijet navijesti Bo┼żić? Koliko god ovo blještavilo bilo nekršćansko, i koliko god nam krali Advent – ni malo nas ne mogu odvratiti od toga da pronađemo nekog siromaha, i da se pribli┼żimo njegovoj samoći i bijedi. Ni malo mi ne mogu ukrasti to da osobno ┼żivim došašće Kristovo. Štoviše, poma┼że mi: svetost siromašnih i tihih jaslica još više sjaje kad su uz blještavilo Betlehema – jučer, danas i uvijeke.

Otvorite oči, i ugledajte genijalnu Bo┼żju providnost, koja upravo čini sve da ti Bo┼żić bude još autentičniji. I došašće…Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e