KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRUŠTVENI ŽIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: ‘Zbog zapošljavanja brata ministra Marića pokrećemo postupak protiv Bandića
14.11.2017
 
Zbog zapošljavanja Svetimira Marića, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika.

Zbog zapošljavanja Svetimira Marića, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je raspravljalo o četiri slučaja potencijalnog sukoba interesa te su odlučili pokrenuti postupak u jednom – onom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Radi se u slučaju zapošljavanja Svetimira Marića, brata ministra državne imovine, Gorana Marića, koji je od 30. kolovoza zaposlen u ZET-u, no još nije utvrđeno je li posao dobio putem javnog natječaja.

Ono što povjerentvo jest utvrdilo je da je Bandić stvarno utjecao na Marićevo zapošljavanje u ZET-u. To i nije neko otkriće s obzirom da je Bandić u javnim istupima otvoreno pozivao Marića u ZET ili čak Holding te je čak najavio da će razgovarati s njime.

I prijavi protv Bandića stojio kako je zagrebački gradonačelnik iskoristio položaj ne bi liostvario korist pred predstojeće lokalne izbore.

Iz odlučivanja o slučaju Milana Bandića izuzela se sama predsjednica Povjerenstva, Dalija Orešković, uz objašnjenje da poznaje osobu o kojoj se radi.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e