KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
SUKOB KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ I ANDREJA PLENKOVIĆA
14.11.2017

Više se to ni ne skriva, Andrej je Plenković promptno odbrusio Predsjednici, poručivši joj praktički da ”dr┼żi usta začepljena”, što bi valjda imalo značiti da ekskluzivno pravo na javnu dijagnozu polumrtvog hrvatskog društva i stanja u njemu ima isključivo on sam. No, ono nesretno štipanje za pozadinu pred televizijskim kamerama, od strane skoro pohotnog eurobirokrata Junckera, koji je valjda ┼żelio pokazati njihovu bliskost, nekako je mučno zacementiralo dojam da smo bruxelleske vazalske sluge.

Pa čak ako je Kolinda Grabar-Kitarović i zakasnila u skeniranju sveopće bijede i beznađa u dr┼żavi, barem je javno reagirala i upozorila. Visprena i lukava Riječanka zna da je očekuje borba za još jedan mandat, gotovo je tri godine spavala poput Trnoru┼żice, a kada se probudila, vidjela je samo perone prepune vlakova krcatih mladim, ali i ne samo njima ljudima koji odlaze tra┼żeći negdje drugdje svoje mjesto i budućnost.

Kada je shvatila da je vrag odnio šalu, a popularnost ”hrvatske kraljice” počela se strmoglavljivati, lukava je Predsjednica odlučila okrenuti jedro naopačke. Iako je s druge strane brda, tamo gore na Markovu trgu jedan isti takav birokrat po vokaciji, samo puno bezličniji, ono pravo ”mrtvo puhalo”, Plenković se ipak ne mo┼że mjeriti s vještinama visprene Riječanke, istrenirane u zapadnim poligonima, poput dobro obučene zapadnjačke specijalke za borbu prsa u prsa.

Stoga svi njezine riječi, ali i pogledi, jasno potvrđuju: bitka do istrebljenja počela je. A u njoj bi Grabar-Kitarović mogla pobijediti svog dojučerašnjeg stranačkog kolegu, vrhunski educiranog, spretnog, ali bahatog Kralja Sunca Plenkovića. Koji u ogledalu vidi francuskog monarha Luja IX, a svakoga jutra citira: ”Dr┼żava, to sam ja” (L’état c’est moi).

A sve je to bilo lijepo vidljivo na svečanosti dodjele nagrade Hrvatske gospodarske komore Zlatna kuna u ponedjeljak navečer u Zagrebu.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e