KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
PUPOVAC PONOVNO PROVOCIRA
14.11.2017

"Kako se nalazimo uoči samog Dana sjećanja na ┼żrtvu Vukovara, smatramo da su ovakve izjave neprimjerene i sramotne, jer se upravo ovakvim provokativnim tvrdnjama ┼żeli nadodati sol na ranu svim hrvatskim braniteljima", smatra Pavliček

Zajedničko vijeće općina i Srpsko narodno vijeće u Vukovaru svečanom su akademijom obilje┼żili 20. obljetnicu postojanja i rada. Razgovaralo se i o 22. obljetnici Erdutskog sporazuma. Istaknuli su va┼żnost jačanja suradnje Hrvatske i Srbije te ustvrdili, kako ka┼żu, da polo┼żaj srpske manjine u Vukovaru, ali i ostatku zemlje, nikad nije bio lošiji.

Milorad Pupovac rekao je da će uskoro odr┼żati sastanak s predstavnicima gradske, ┼żupanijske i dr┼żavne vlasti o ponovnom postavljanju ploča s ćiriličnim natpisima u Vukovaru. “Samo ćemo razgovarati o načinu kada i kako će se to realizirati, a ne hoće li se. Tamo gdje postoje zakonske pretpostavke, zakonski okvir, to će se napraviti i ono o čemu ćemo razgovarati jest kako i u kojim vremenskim rokovima”, izjavio je Pupovac, prenose vinkovci.com.hr.

Na to je vrlo brzo stigla reakcija iz Hrvatske konzervativne stranke te zamjenika vukovarskog gradonačelnika, Marijana Pavličeka.

U svojoj izjavi Pupovac ističe da će ”razgovarati o načinu kada i kako će se to realizirati, a ne hoće li se. Ondje gdje postoje zakonske pretpostavke, zakonski okvir, to će se napraviti i ono o čemu ćemo razgovarati jest kako i u kojim vremenskim rokovima”.

“Očigledno gosp. Pupovac zaboravlja upravo na čl. 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina,  koji među ostalim ističe da se  prava nacionalnih manjina iz gore navedenog zakona moraju primjenjivati sa svrhom poštivanja ne samo nacionalnih manjina već i hrvatskog naroda, te razvijanja razumijevanja, dijaloga i snošljivosti među njima. S obzirom da se u  gradu Vukovaru još uvijek vodi gotovo 300 osoba nestalima, s obzirom da gotovo nema ulice na području grada u kojoj netko nije izgubio ┼żivot prilikom obrane Vukovara, stava smo, kao dio izvršne vlasti u gradu Vukovaru,  da sukladno spomenutom članku, dvojezičnih ploča na području Grada Heroja sigurno neće i ne mo┼że biti”, ka┼że Pavliček.Iznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e