KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Volonterskog Centra Koprivnice ponovo je otvorio svoja vrata za volontere i organizatore volontiranja.
14.11.2017

Poštovani,

nakon stanke i privremeno zatvorenog ureda centra izazvanog dugotrajnim bolovanjem bivše voditeljice centra, 8. studenoga 2017. godine ured Volonterskog Centra Koprivnice ponovo je otvorio svoja vrata za volontere i organizatore volontiranja. Ured je zadr┼żao svoje radno vrijeme: ponedjeljkom i petkom od 8 do 15 sati, a srijedom od 13 do 19 sati. Ured se i dalje nalazi u Domu mladih Koprivnica, no preselio se iz Biciklističkog centra u svoj prvotni prostor (RUMKo) u koji se ulazi iz atrija DMKC.

Projekt koji Udruga Kopriva provodi od prosinca 2014. godine nastavlja svoj rad uz dobivenu podršku za jednogodišnje projekte lokalnih volonterskih centara u 2017. godini. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti od 70.000,00 kn, na temelju čega je Udruga Kopriva bila u mogućnosti zaposliti osobu u Udruzi, voditeljicu Volonterskog Centra Koprivnice. Projektu također partnerstvom i sufinanciranjem poma┼że Grad Koprivnica u vrijednosti od 7.000,00 kn.

Vođenje ureda preuzela je Koprivničanka Petra Travinić, in┼żenjerka multimedijske i grafičke tehnologije, koja je zadovoljila sve kriterije potrebne za preuzimanje radnog mjesta. Nova voditeljica ima dugogodišnje iskustvo volontiranja u različitim organizacijama civilnog društva, udrugama nezavisne kulture te osobito u projektima vezanih uz razvijanje kulturne scene grada te je završila edukaciju za koordinatore volontera. Svojim znanjem iz vizualne kulture i dizajna doprinijela je stvaranju identiteta različitih kulturnih manifestacija u gradu, osobito u domeni nezavisne kulture. U uredu Volonterskog Centra radit će na pola radnoga vremena, dok će izvan radnoga vremena biti dostupna na mobitel i e-mail tako da će za potrebe provedbe aktivnosti vezane uz projekt ulo┼żiti vlastito vrijeme kroz volontiranje. Također, voditeljica je ujedno novoizabrana tajnica Udruge Kopriva, te će uz svoje obaveze u Volonterskom Centru Koprivnice, obavljati administrativne i organizacijske poslove Udruge.

Volonterski Centar Koprivnice ovom profesionalizacijom kadra mo┼że ponuditi kvalitetniju suradnju, što uključuje širi opus djelovanja, te veću dostupnost kako ureda, tako i usluga koje Centar nudi.

Radit će se na razvoju, a┼żuriranju i odr┼żavanju baze podataka, tzv. „Burza volontera“, koja će uskoro biti dovršena i imati posebno mjesto na budućem web portalu Volonterskog centra Koprivnice, koji je financiran od strane Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije sa 4.000,00 kn, te će biti dostupna svim korisnicima.

Nadalje, krajem ove i početkom sljedeće godine planiraju se edukativne prezentacije u srednjim školama na temu „Mogućnosti volontiranja za srednjoškolce“. Uz to što se ┼żeli osvijestiti mlade o vrijednostima volontiranja, tim predavanjima ┼żeli se upoznati što veći broj srednjoškolaca s konceptom volontiranja, gdje se sve mo┼że volontirati i koji su zakonski okviri volontiranja maloljetnih osoba. U veljači 2018. planira se prezentacija o volontiranju u područnim školama, a u svibnju 2018. i prezentacija na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Prije ljeta 2018. građane će se informirati i potaknuti na volontiranje prezentacijom „Gdje volontirati kroz ljeto?“

 

Po drugi puta u samostalnoj organizaciji provest će se dodjela nagrada za najbolje volontere „Zlatni vol“, manifestacija koja će se odr┼żati u veljači 2018., veliki događaj za Centar jer se mogu motivirati postojeći volonteri, ali i potaknuti potencijalni korisnici u uključivanje neke vrste društvenog anga┼żmana.

Od narednog tjedna u uredu Centra bit će dostupno novo izdanje volonterskih knji┼żica, a osim ukratko opisanog programa, Centar će pojačano raditi na partnerstvu s organizacijama, te┼żiti promoviranju volontiranja kroz edukacije i radionice, te svakako biti otvoren za sve prijedloge, ideje ili pitanja.

Radno vrijeme ureda Volonterskog centra Koprivnice: ponedjeljkom i petkom od 8 do 15 sati, srijedom od 13 do 19 sati. Ured se i dalje nalazi u Domu Mladih Koprivnice, u svom prvotnom prostoru (RUMKo) u koji se ulazi iz atrija DMKC.

Ako imate kakvih dodatnih pitanja i informacije, javite se na mail, mobitel, Facebook ili svratite do nas. Veselimo se Vašem dolasku i svim budućim suradnjama!

Srdačan pozdrav,

Petra Travinić

Voditeljica Volonterskog Centra KoprivnicaIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e