KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Izlo┼żbe fotografija Tourphoto 2017
14.11.2017

      Na Sveučilištu Sjever otvorena je izlo┼żba fotografija pristiglih na natječaj „Tourphoto 2017.“ na temu „Šoderica mjesto odmora i zabave“. Najboljom fotografijom proglašena je fotografija Gorana Šafareka pod nazivom „surfanje na Šoderici“, drugo mjesto osvojio je Sven Rastovac, a treće Petra Gašparić. Partneri u projektu bili su TZ Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije, Sveučilište Sjever i platforma Mediapitch. Izlo┼żbu je otvorio zamjenik koprivničko-kri┼żevačkog ┼żupana g. Ratimir Ljubić, a govorili su i zamjenica gradonačelnika Koprivnice gđa. Ksenija Ostri┼ż, direktor TU TZ KK┼Ż g. Zdravko Mihevc i predstavnik Sveučilišta Sjever g.Mario Periša, tehnički realizator izlo┼żbe.

       Reviju turističke fotografije „TOURPHOTO“, pokrenula je prije 13 godina TZ Koprivničko – kri┼żevačke ┼żupanije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca. Cilj je bio i ostao popularizacija prije svega turizma u KK┼Ż, ali  i kontinenta. Tijekom svih ovih godina teme su se mijenjale, od dvoraca i utvrda, preko rijeka i jezera kontinentalne HR, do zimovanja i ljetovanja na kontinentu. Natječajima se ┼żeljelo potaknuti što veći broj turista, ljubitelja prirode, hodočasnika i poklonika kulturnih i povijesnih znamenitosti da fotoaparatima zabilje┼że i ovjekovječe sve ljepote koje goste čekaju na putovanju našom ┼żupanijom i kontinentom.

     Ove smo godine temom „Šoderica mjesto odmora i zabave“, htjeli popularizirati naše „podravsko more“, sve ljepote i čari jezera koje se ponovno budi u turističkom smislu. Mnoštvo atraktivnih sadr┼żaja tijekom cijele ljetne sezone i privlačne nagrade za sudionike natječaja rezultirali su značajnijim interesom ljubitelja fotografije, ali i posjetitelja u najširem smislu.

 

                                                                                                      mr.sc. Zdravko MihevcIznajmljivanje šatora
Pratite nas i na facebookuVi?e