KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
Sud potvrdio optu┼żnicu protiv Milana Bandića
13.07.2017

Dvije i pol godine nakon podizanja optu┼żnice protiv Milana Bandića i ostalih i slučaju štandovi i čestih odgađanja ročišta, optu┼żno vijeće zagrebačkog ┼Żupanijskog suda u četvrtak je konačno potvrdilo optu┼żnicu

Bandić je u slučaju štandovi optu┼żen da je s Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tr┼żnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prva optu┼żnica protiv Bandić podignuta je u veljači 2015. i od tada su ročišta više puta odgađanja, zbog promjene odvjetnika ili bolesti optu┼żenika.

Sutkinja Tanja Pavelin Borzić posljednji put je odgodila sjednicu početkom svibnja jer je Bandić tada završio u bolnici kako bi operirao kilu.

Na današnje ročište nije došao nitko od optu┼żenika, a njihovi branitelji nakon ročišta nisu dali izjave.

Informaciju da je potvrđena optu┼żnica novinarima je rekao zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković

Nakon što je potvrđena prva optu┼żnica protiv Bandića, predmet će biti dodijeljen drugom sucu te bi na pripremnom ročištu trebao biti određen početak suđenja. 

Bandić je optu┼żen i u aferi Agram gdje ga se tereti da je za više milijuna kuna oštetio grad, ali u tom slučaju sud tek treba odlučiti o osnovanosti optu┼żnice.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe