KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
OGLASIO SE I MARIĆ
11.07.2017

‘Nisam lagao’, kazao je u Dubrovniku novinarima prozvani ministar. I on je, kao i premijer, Nacionalov tekst nazvao recikla┼żom.

“Nisam lagao niti sam ikad to činio, niti sam odgojen tako niti sam tako postupao. Funkciju ministra financija shvaćam odgovorno. Uijek sam govorio na temelju činjenica i informacija kojima sam raspolagao. Taj kredit, o kojemu govorimo, koji je opjevan i u medijima i u javnosti toliko puta spomenut, ponovna je recikla┼ża istoga. Ne vidim ništa novoga što je danas bilo rečeno ili spomenuto. Odobrenje za kredit ne podnosi se Nadzornom odboru, nego banci. U banci postoje stručne slu┼żbe koje rade analize kako bi odobrile kredit. Temeljem tih analiza uprava je donijela odluku da se odobre ti krediti, a nadzorni odbor je tra┼żio suglasnost zbog iznosa”, rekao je Marić, dodavši da ne mo┼że komentirati dokument, jer je on tajan.

“Temeljem svih analiza koje su učinjene, konačna odluka je bila da se odobri kredit. Postoji jako puno plasmana koje stručne slu┼żbe HBOR-a analiziraju kao i sve druge banke. Cijela procedura je u slučaju tih procedura poštovana. Unatoč tome što se radi o ponovnom udaru na mene osobno i na Vladu, poglavito iz perspektive toga da nakon 17 sati rasprave u Saboru, gdje je pred javnošću raspravljeno sve do u detalje, sad se ponavlja još jednom. Ovo ne vidim kao ništa drugo, nego pokušaj da se mene diskreditira, a to rade ljudi koji u svom ┼żivotu nisu ostvarili značajnije uspjehe”, rekao je Marić za N1.

“Ja sam davnih dana rekao da u Vladu nisam ušao da bilo kome stvaram teret, nego da pokušam pomoći hrvatkim javnim financijama”, rekao je Marić.

 


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe