KOPRIVA INFO

POČETNA ŽUPANIJSKE VIJESTI >> SPORTPOLITIKAKULTURAGOSPODARSTVODRU┼áTVENI ┼ŻIVOTHRVATSKAOSTALE VIJESTI
┼Żupaniji 350 tisuća kuna od Ministarstva turizma za projekt razvoja cikloturizma
19.05.2017

Ministar turizma Gari Cappelli danas je s predstavnicima 14 kontinentalnih ┼żupanija potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za razvoj cikloturizma, temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini, za koji je Ministarstvo ove godine osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna.

Razvoj cikloturizma ima veliku va┼żnost za razvoj turizma kontinenta, odnosno za  jačanje njegove turističke atraktivnosti kroz stvaranje dodatnih sadr┼żaja.“, istaknuo je ministar Cappelli.

Svaka ┼żupanija dobila je 350 tisuća kuna bespovratnih potpora, a ispred Koprivničko-kri┼żevačke ┼żupanije ugovor je potpisao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Dodijeljena sredstva namijenjena su za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma Podravine i Prigorja, a također će se utvrditi standard uređenja biciklističkih ruta u smislu infrastrukture i povećanja ukupne ponude sa svrhom pru┼żanja eno gastro usluga u budućim objektima seoskog turizma označenih oznakom „Bed&bike“. Također, trasirat će se nove biciklističke rute koje će povezati sve postojeće na području ┼Żupanije, a posebno dionicu „Galerijska biciklistička ruta“ koja je dio Galerijske ceste ┼Żupanije i biciklističku rutu „Zaštićena prirodna baština“ koja obuhvaća sva zaštićena područja prirode na području ┼Żupanije. U planu je spojiti i biciklističke staze s vinskim cestama te uspostaviti biciklističku stazu koja će povezati kri┼żevački i koprivnički dio.

Turistima će posebno korisna biti aplikacija za pametne telefone koja im omogućiti da unaprijed vide kakva je ponuda sadr┼żaja na ┼żupanijskim trasama, čime bi se povećao broj njihovih dolazaka, što je i krajnji cilj projekta.

Dosad je u razvoj cikloturizma na području ┼Żupanije ulo┼żeno 891.700 kuna, najviše iz sredstava IPA prekogranične suradnje, i to u razvoj trase koja je postala međunarodna biciklistička ruta pod nazivom EuroVelo 13.

Prema podacima UNWTO-a, u Europi je više od 60 milijuna aktivnih biciklista, a cikloturisti, više od ostalih vrsta turista, koriste lokalnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu, dok im je dnevna potrošnja do 30 posto veća nego kod ostalih turista.


Iznajmljivanje šatora

Pratite nas i na facebookuViÜe